2015. november 16., hétfő

Az Európai Unió vezetői nincsenek tisztában a mértékekkel

Kopátsy Sándor                 PP                   2015 11 13

Az Európai Unió vezetői nincsenek tisztában a mértékekkel

Tegnap az EU államfői Máltán az afrikai államok vezetőivel ültek össze annak céljából, hogy megakadályozzák Afrikából a tömeges bevándorlást. Ezt azzal akarják megoldani, hogy 1.8 milliárd eurót ajándékoznak az afrikai államoknak arra a célra, hogy javítsák az elmenekülni akarók életviszonyait.
A brüsszeli bürokratáknak fogalmunk sincs arról, hogy milyen nagyságú támogatásnak volna értelme, illetve nincs is akkora összeg, amivel a kivándorlást meg lehetne állítani.
Elég volna, ha a találkozót tervezők tudnák, hogy Afrika államainak két éve az akkori nyersanyagárak még 600 milliárd euróval nagyobb bányajáradékot jelentettek, mint jelenleg. Pedig akkor is olyan reménytelen helyzetben voltak, mint most.
Ez a veszteség a belátható jövőben sem fog megszűnni. De, ha ezt az összeget adnák ajándékba, akkor sem változna semmi. Legfeljebb ezt már megköszönnék. Az ígért összeget pedig komolyan sem vették.
Azt azonban ők sem fogták fel, hogy azért vannak bajban. Azért mert nagyságrenddel gyorsabban nő a lakosságuk száma, mint amennyit akár a leggazdagabbak is elviselhetnének. Ráadásul, az afrikai országok lakossága még akkor sem lehetne versenyképes, ha 1-2 ezrelékes volna a létszámuk növekedése. Az emberi faj soha nem volt képes az életterében ennél gyorsabb népesség növekedést elviselni.
A brüsszeli bürokratáknak azt is illene tudni, hogy az afrikai társadalomnak adott minden ajándék, járadék csak növeli ez eleve elviselhetetlen népszaporulatot, és aránytalan magas hányada a gazdagok korrupciója lesz.
A Szahara alatti Afrikában száz éve a leggyorsabb a népszaporulat. Nigériának 1914-ben 8 millió lakosa volt, most 240 millió, vagyis harmincszoros. Ezzel szemben a trianoni Magyarország lakossága ugyanannyival indult, és nem lépte túl a 10 milliót. Európában nincs olyan ország, ahol a lakosság száz év alatt a kétszeresére nőtt, az afrikai államokban hússzoros az átlag. Az emberiség egésze pedig ötszörös lett. Ha volna olyan táblázat, amiben a száz év alatti népességnövekedés sorrendjét állítanák szembe az egy lakosra jutó jövedelemmel, kiderülne, hogy fordított a sorrend.

Ennyit a brüsszeli hatalmasoknak is illene tudni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése