2016. március 3., csütörtök

A jó hír még mindig nem hír.

Kopátsy Sándor                 PP                   2016 02 26

A jó hír még mindig nem hír.

Két év alatt ötödére csökkent az olaj, felére a kenyérgabona ára, harmadával a mezőgazdasági termékek ára. A szegény világban élők számára még mindig az élelmiszer, ahol tél van, a fűtés költsége a legfontosabb. Fajunk történetében még nem volt olyan három év, amikor ez a két legnagyobb költség jelentősen csökkent volna.
Ha a tudósoktól száz éve megkérdezték volna, mi lesz akkor, ha az emberiség száma száz év alatt az ötszörösére nő, először is el se hitték volna. De ha mégis, akkor biztosra veszik, hogy óriásira nőtt volna az élelemhiány, magas élelmiszerárak és éhezést vártunk volna.
Aztán az elmúlt száz évben, ha nem is megoldott lett volna az emberiség táplálékellátása, de többet javult, mint fajunk eddigi élete során összesen. Fajunk eddigi életében az alultápláltság volt a legnagyobb halálokozó. Tehát a korábbi táplálkozás szintje esetén nem ötszöröződhetett volna meg a létszámunk.
Azt még egyetlen történész sem írta le, hogy ma a túlsúlyosak száma minimum százsorosa a történelmük során valaha megéltnek.
Erre vannak cáfolhatatlan bizonyítékok is.
A várható életkor többel nőtt, mint előtte 150 ezer év alatt.
Az átlagos testmagasságról ugyanez mondható el.

Ugyanakkor a tudósok a klímaváltozással rémisztgetnek. Nekik az üzenem, hogy ezt megelőzően csak annak köszönhetően nőtt a létszámunk, a várható életkorunk, amikor a jégkorszak végét eredményező felmelegedés megsokszorozta a Föld embert eltartó képességét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése