2016. szeptember 2., péntek

Bayer Zsolt kitüntetése

Kopátsy Sándor                 PP                   2016 08 30

Bayer Zsolt kitüntetése

A kormány által osztogatott kitüntetéseket soha nem tartottam olyannak, a minek érdekében tettem volna valamit. Erről két aforizmát is írtam. Ha vesztésre áll a háború, akkor a vesztőnél záporoznak a kitüntetések. Ha bajban van a kormány, szaporítja a kitüntettek számát.
Ezért lep meg a nagy felháborodás azon, hogy a közép-jobb kormány most egy nálánál is jobbra álló publicistáját magas kitüntetésben részesíti.
Elsősorban a liberálisok háborognak. Az ő társadalmi elfogadottságuk a rendszerváltás óta rohamosan romlik. Ennek oka éppen az, hogy képtelenek a magyar társadalom tűrőképességéhez igazodni. A rendszerváltást követő első választáson a liberálisnak egyáltalán nem nevezhető magyar társadalomban igen jól szerepelt a két liberális párt. Nekünk volt a legerősebb liberális parlamenti képviseletünk. Volt egy erős liberális pártunk, az SZDSZ és egy kicsi, a Fidesz, de ezek együttes erejénél is erősebb volt a baloldali MSZP liberális szárnya.
A második választáson aztán az utóbbi győzött, de a baloldali Horn Gyulát arra kényszerítette a saját pártjának liberális szárnya, hogy ne csak felesleges koalíciót kössön a liberális SZDSZ-el, de bízza rájuk a gazdaságpolitikát. Az aztán olyan liberális lett, hogy a következő választáson a liberális Fidesz átállva a magyar társadalom többségét jelentő közép-jobb vonalra, megnyerje a választást. A magyar társadalom többségét képviselő Fidesz aztán, ha bukdácsolva is, de 2010-ben példátlan győzelmet aratott, és az óta úgy bebetonozta magát, hogy belátható időn belül nem lesz veszélyeztetve a kétharmados többsége. Főleg akkor nem, ha felszámolja a listás törvényhozói helyeket.
Azzal, hogy a Fidesztől is jobbra álló Jobbik lett a második legerősebb párt, a baloldal együtt is legfeljebb a parlamenti helyek egy hatodára számíthat.

A liberálisok azzal pedig a Fideszt erősítik, hogy Bayert támadják. Képtelenek megérteni, hogy a magyar társadalom súlypontja sokkal közelebb áll Bayerhez, mint az őket támogató liberálisokhoz, akiknek az lenne az érdekük, hogy a jobbik ne legyen erős. Ezt pedig csak addig lehet elérni, ameddig a Fidesz képviseli a társadalom többségét jelentő közép-jobb politikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése