2015. szeptember 22., kedd

Nem a menekülteket, az üldözötteket kell befogadni

Kopátsy Sándor                 PP                   2015 09 16

Nem a menekülteket, az üldözötteket kell befogadni

Németország és az általa irányított Merkel kancellárasszony és Juncker az EU luxemburgi elnöke eltévedt. Arról győzték meg a Szíriában menekült táborok lakosait, hogyha jönnek, menedéket kapnak az EU országokban. Ezzel nemcsak a táborok lakóinak gazdagabb és bátrabb lakóit, de a Közel-Keleti viszonyokból menekülni akaró gazdagabbakat és bátrabbjait is kalandos, veszélyes és költséges népvándorlásra bíztatták.
A fogyó lakosságú Németország csak arra gondolt, hogy legfeljebb párszor tízezer bevándorló várható. Még ezeket is meg akarták osztani az EU tagállamai között. Azt már elfelejtették, hogy közel 3 millió menekült él csupán a Szírián kívüli, főleg törökországi és libanoni menekült táborokban. Ezeknek szinte minden lakója örömmel élne a felajánlott lehetőséggel, tehát nem néhány tízezer, hanem néhány millió Nyugat-Európában szívesen élő ember él a Közel-Keleten.
A stíriai menekülteket meghívó Merkel és Juncker hívó szavára példátlan népvándorlás indult meg. Jelenleg a jéghegy csúcsát jelentő állapot is elviselhetetlen terhet jelent. A két politikusban még az sem merült fel, hogy megnézze, hogyan kezeli a négy volt angolszász gyarmat, mindenekelőtt az Egyesült Államok, aki az ostoba közel-keleti kalandozásival anarchiát teremtett a Közel-Keleten. Tőlük megtanulhatták volna, hogy nem azokat kell beengedni, akik jobban akarnak élni, hanem csak azokat, akik betelepülésétől erősebbek, gazdagabbak lesznek. A mexikói viszonyokból meneküli akarók ellen áthatolhatatlan kerítést építenek, de a minőségi munkaerőt még az embargóval büntetett Iránból is tárt karokkal fogadták.
Az EU és Németország érdeke az lett volna, ha a menekült táborokban betelepülni akarókkal pályázatot hirdet, amiből válogathat. Erre akkor sem jöttek tá, amikor a brit miniszterelnök csak ezzel a módszerrel fogadta el a rája kiszabott befogadási kvótát. Ezt a módszert tartanám indokoltnak a Visegrádi Négyek részéről is.
Az EU által javasolt kvóta rendszer alapján a társadalmakra terhet jelentő befogadás értékes ajándékká változott volna. Az ugyan valószínű, hogy az általunk a táborokban kiválasztottak jelentős hányada tovább vándorolt volna, de aki marad az is érték, és megszabadulnánk azoktól, akiket büntetésül a kevésbé fejlett társadalmakra kényszerítenének.

Merkel és Junker úgy fognak bevonulni a történelembe, mint a másokon segítő, de népének ártó politikai vezetők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése