2014. július 17., csütörtök

Kelet-Ukrajna sorsa

Kopátsy Sándor                 PP                   2014-07-14

Kelet-Ukrajna sorsa

Jó 75 éve azért harcolok itthon, hogy ne a hátárok vonalán vitatkozzunk, csak olyan területre tartsunk igényt, amelyen a lakosság többsége úgy érzi, jobban járna, ha Magyarországhoz tartozna. Az, hogy hl voltak a történelmi határok, nem érv. A hovatartozásban a döntés joga az érintett lakosságé.
Ezzel szemben az EU brüsszeli vezetése, és mindenek előtt Németország a meglévő határok szentségét hirdeti. Egyébérve ugyanis nincs. Még a történelmi határokra sem hivatkozhat, mivel ilynek nincsenek. Az úgynevezett Kelet-Ukrajna a 60-as években lett Ukrajnához csatolva, akkor, amikor ennek nem volt semmi gyakorlati jelentősége.
Az, hogy hova tartozzon Kelet-Ukrajna, az ott élők döntsék el. Az könnyen megérthető, hogy az ott élők miért tartoznának szívesebben Oroszországhoz.
- A többségük orosz.
- Jelentős hányaduk átjár Oroszországba dolgozni, ahol lényegesen magasabbak a bérek és a nyugdíjak.
- Egyedül is jobban járnának, mivel az általuk megtermelt jövedelemből támogatják a lényegesen szegényebb Nyugat-Ukrajnát.
- Az átkerülésben a térség ukrán lakossága is jól járna. Magasabb bérekre, magasabb nyugdíjra számíthatnának.

De nem is kell okoskodni, egyet kell érteni, hogy a lakosság döntsön. Az nem a brüsszeli bürokratákra, és nem a német politikai vezetőkre, hanem a saját érdekére hallogatva fog hallgatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése