2017. március 9., csütörtök

A kultúra és a bűnözés

Kopátsy Sándor                  PP                  2017 02 06

A kultúra és a bűnözés


Itt, Miskolcon történt, hogy a rendőrkapitány az egyik bűnözésre azt állapította meg, hogy a tipikus elkövetői cigányok. Ezen úgy felháborodott az akkori liberális kormány, hogy le kellett mondania. Az illetékeseket az sem zavarta, hogy a helyi közvélemény óriási többsége egyetértett a témafelelős szakértőjével. Ezen felbátorodva, elindult a polgármester választáson. Szerencséjére neki és a városnak, csak második lett. Szerencséjére, mert ha győz, aligha lehet jó kapcsolata a közép-jobb kormánnyal sem. A város szerencséjére, mert nálunk nem lehet sikeres az a polgármester, aki nem kormánypárti.
Az Egyesült Államokban meg sem értenék, ott folyamatosan publikálják az etnikumok bűnözésének az összetételét, elsősorban úgy, hogy átlagosan, nem feketék és fekték, ezek országosan és az 50 nagyvárosban. Most éppen az elmúlt 35 év gyilkossági adatait nézem. Ez az ország ebben a tekintetben is külön probléma a fejlett világban. Elsősorban azért, mert kiugróan magas a feketék aránya.
A 100 ezer lakosra 1980-ban 10, jelenleg 4 gyilkosság esik. Ezen belül a feketék mutatója az 50 nagyvárosban 55-ről 41-re csökkent. Az arányok alig változtak, általánosan javult a továbbra is szomorú helyzet.
Magyarországon az ilyen statisztika elkészítése a cigányok és a nem cigányok bontásában bűn és politikai öngyilkosság volna. Nem a gyilkosságok aránya, hanem az apró tolvajlások, betörések esetében volna indokolt, mert a közvélemény talán még a valósánál is tragikusabbnak látja. Itt, Miskolcon a Kádár rendszerben közel négyezer hobby-kert volt, most ennek tizede sincsen. Elseperte ezeket a cigányság tolvajlása. Szinte semmivé vált a tulajdonbiztonság, ott hagyta a nagy többség. Ezek a kis kertek elpusztulása nekem különösen fáj, mert a háztáji és a közösségi lakásépítés mellett ez volt a harmadik eleme a vidám barakkunknak. Ezek a kis kertek ugyanis nemcsak konyhakerti termékeket, de örömöt, munkasikert, közösséget is termeltek.

Mi ezer év óta a Nyugathoz akarunk felzárkózni. Ebben a bolsevik uralom alatt többre mentünk, éppen ezeknek az apró kiskapuknak köszönhetően, mint valaha. A szuverenitásunk visszanyerése után ezekben bizony hátrább jutottunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése