2014. december 3., szerda

Az EU első embere: Junkers

Kopátsy Sándor                 PG                   2014 11 27

Az EU első embere: Junkers

Az Európai Uniót Németország és Franciaország uralja. Nem egyenrangúak, de a német vezetés úgy viselkedik, mintha Franciaország velük egyenrangú volna. Arra azonban mindkét ország vigyáz, hogy a másik ne kerüljön túlsúlyba. Ezért a fontos pozíciókba csak olyanok kerülhetnek, akik súlytalanságáról mindketten meg vannak győződve.
Ezt a káderpolitikát a tagországok is megértik. Brüsszelbe küldik jó fizetéssel azokat, akik otthon útban vannak. Tíz éve nem találtam példát arra, hogy olyant küldtek, akinek otthon politikai súlya van.
A vélemények akkor is megerősödött, amikor az EU bankja élére olasz bankárt ültettek.
Azon már nem lepődtem meg, amikor a csepp, de nagyon gazdag luxemburgiak szaporodtak a legjobban a vezetők között. Ezekkel annyira meg vannak elégedve, hogy most az első embert is onnan választották.
Luxemburgról annyit illene tudni, hogy a legnagyobb pénzmosó ország. A bankjaiba az alacsony kamat ellenére áramlik a gyanús, illetve a kevesebb adót fizető tőke. Az orosz maffia is ott forgatja a pénzét. Az ország az első azok között, ahol az odamenekült tőke kamata a nemzeti jövedelem legnagyobb hányadát adja.
Ez aztán kiütötte a biztosítékot az Európa Parlament olyan képviselőinél, akik nem a hazai kormánypártokat képviselik. Ezek a pénzmosó világbajnok Junkers úr ellen emelnek kifogást. A bizalmatlansági indítványukat azonban a kormányokat képviselő többség el fogja utasítani, mert ez már újabb botrány volna.

Ez így nem botrány, hanem csupán Európa szégyene. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése