2014. szeptember 26., péntek

Gondolatok a polgármesteri választás előtt

Kopátsy Sándor                   PP                 2014-09-23

Gondolatok a polgármesteri választás előtt

Lassan tíz éve élek Miskolcon. Eddig büszke voltam, hogy minden választás igazolta jóslatomat. 2010-ben és 2014-ben az országos eredmények ismét igazoltak. Annál jobban meglepődtem a Borsod-megyei és a Miskolci eredményeken. Elszégyelltem magam a Jobbik jó szereplését látva. Kiderült, hogy e két alkalommal a szélsőjobb, a közép-jobb, vagyis a Fidesz, és a baloldallal, vagyis szoclib közel egyenlő erőt mutatott. A Jobbik népszerűségéről mit sem tudtam.
A meglepetésem okát hamar megtaláltam. A megyében és Miskolcon sokkal nagyobb probléma a cigánykérdés. Azt, hogy a cigányság integrálása politikai tagú kérdés annak ellenére, hogy a társadalom jövője szempontjából a legnagyobb probléma. Amennyire ez tabu a nagypolitikában, annyira mindennapos probléma itt a térségben.
A liberális baloldalnál fel sem merült, hogy megnézzék, hogyan
kezelte a történetesen cigány bűnelkövetőket a rendőrkapitány, csak az volt a fontos, hogy kimondta a cigány szót.
A cigánykérdés allergikus kezelésre általam is ismert volt, és az is, hogy a városi rendőrkapitány bizonyos bűnözést a cigánysággal azonosított. Ennek a tényszerűsségében senki sem kételkedett, hiszen azt a rendőrkapitány látta a legközvetlenebbül. Mégis eltávolították. A felháborodásban élenjárt az akkori miniszterelnök, most a DC elnöke. Valaki azonban a szoclib baloldalon felismerte, hogy Pásztor úr lenne a Fidesszel szemben az ideális ellenfél. Ha valamiben, abban nagy többségben van a közvélemény, hogy a cigánykérdés kézbevétele időszerű volna.

Abban egyértelmű a véleményem, hogy Miskolc érdeke, hogy válasszák újra a jelenlegi Fideszes polgármestert. Nincs a jelöltekről véleményem, de tudom, hogy a városnak rosszat tenne, ha ellenzéki polgármestert választ. A polgármester kormányellenességét ugyanis a személyi képességek nem ellensúlyozhatják. Attól különösen félek, hogy a Jobbik nyer. Annak sem örülnék, hogy a jelenlegi fölényesen nyerne. Ettől ugyan nem kell félni. A volt rendőrkaptánynak azért szorítok, hogy minél több szavazatot szerezve veszítsen, mert nélküle a Jobbik sokkal erősebb volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése