2011. július 29., péntek

Fékezzük meg a túlszámlázást

Kopátsy Sándor PG 2011-07-28

FÉKEZZÜK MEG A TÚLSZÁMLÁZÁST

Az egyik nap azért bosszankodtam, hogy nálunk még a nem csak a szegények, de a jó módúak is lopnak.

Nagyon jól kereső, diplomás nő büszkén mondja, hogy neki rokkant kártyája van, amivel könnyen parkolhat. Utána olvashatom az újságban, hogy ez nem egyedi jelenség.

Tegnap azt látom a televízióban, hogy járványosan tejed a villanyórák lassítása. A rajtakapottak a tévé kamerája előtt is tagadják, hogy nekik ehhez valami közük volna.

Tízmilliárdokra megy az ilyen tolvajlások volumene, akkor is, ha külön részlegeket működtetnek a szolgáltatók.

Nagyon kemény büntetést érdemelnének.

De ma találkoztam az érem másik oldalával is. Akinek panaszkodom, kioktat, hogy például a gázművek is, lopja a gázt. Nem úgy, hogy elviszi, hanem úgy, hogy leszámlázza, aztán, ha rájönnek, visszatéríti.

Arra biztat, ha nem hiszem, nézzek utána. Megmondja a címet, és biztat, hogy nézze be az udvarba. Elmegyek, és valóban sorba állnak a panaszosok. Valaki közli, hogy ő már előző nap is itt áll, de nem került rá a sor, hát jöhet újra.

Én a helyi szoláltató vezetőjét azonnal leváltanám, mert, ha nem tudja, hogy itt rendszeresen sorba állnak a panaszosok, akkor azért, ha tudja, és nem látja, hogy az élet leplezte a csalásukat, ha nem látta, akkor pedig azért.

Előre hallom, hogy azzal védekezne, hogy tőle is lopnak. Igaza van, de ez nem mentség.

Mi a teendő?

Olyan fogyasztóvédelmi jogi rendezés, hogy a túlszámlázó is tolvaj, akinek egyrészt meg kell téríteni nemcsak a jogtalan számlázást, hanem a fogyasztót ért kárt is. Például büntető kamatot, és az utánjárás idejére ezer forintos órabért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése